Prima calatorie in lumea parfumurilor via Artizanii Olfactivi

Inceputul lunii martie m-a condus spre prima calatorie mai aprofundata in minunata lume a parfumurilor. Alaturi de profesionistele Alexandra Giuca (expert parfumier) si Valentina Baintan (producator de televiziune) – mai pe scurt Artizanii Olfactivi – am pornit intr-o adevarata calatorie a simturilor ce s-a dovedit a fi una dintre cele mai interesante experiente olfactive de pana acum.

Seminarul tinut de Alexandra s-a numit “Incursiune in lumea parfumurilor” si a avut ca scop initierea iubitorilor de frumos in universul povestilor si al emotilor parfumate. In randurile care urmeaza o sa povestesc putin despre aceasta experienta, pe cat posibil fara detaliile surpriza in caz ca vreti sa va inscrieti la urmatorul seminar! 🙂

image (12)

Rasfatul olfactiv a avut loc la Ceainaria Carturesti, o locatie mai potrivita nici ca imi imaginam pentru mica noastra “escapada”. Am inceput cu o transpunere in timp pana in anul 1200 i.H, perioada din care dateaza primele informatii legate de realizarea parfumurlor.

Fact: Cleopatra obisnuia sa isi imbibe panzele corabilor in ulei de iasomie pentru a-si face cunoscuta prezenta pe mare.

Dupa mica prezentare istorica, am inceput sa ne jucam cu condimente. Desi nu constientizam la o prima analiza, amintirile de cele mai multe ori sunt strans legate de anumite mirosuri pe care le pastram in asa numita memorie olfactiva. Daca sunteti si pasionate de gatit, acest experiment o sa vi se para si mai delicios.

image (15)

Apoi, am trecut la parfumuri. Fiecare esenta din lista selectata de Alexandra m-a dus cu gandul la o anumita persoana, o imagine sau un loc in care am fost. Parea magie! Am mirosit de la colonii pe baza de cedru sau vetiver, pana la cele pe baza de iris si iasomie. Un lucru foarte interesant in acest proces de descoperire a diferitelor miresme a fost faptul ca fiecare persoana este transportata intr-un loc diferit de respectivul parfum.

Unul dintre preferatele mele a fost parfumul “Super Cedar” by Byredo, ce are la baza ulei de cedru. Tot ce am mirosit parea o adevarata capodopera,  asa ca va sfatuiesc sa faceti o vizita magazinului Madison pentru a va face o idee despre ce vorbesc.

Calatoria nu s-a oprit la nivelul olfactiv, Alexandra si Valentina au avut grija sa ne antreneze si papilele gustative cu o serie de surprize gastronomice. Daca v-am facut curioase si vreti sa aflati si voi secretele universului olfactiv, va invit la expozitia organizata la ceainaria Verona in perioada 19-21 martie cu ocazia zilei oficiale a parfumului. Gasiti toate detaliile atat pe pagina de Facebook a Artizanilor Olfactivi – https://www.facebook.com/artizaniiolfactivi/, cat si pe pagina evenimentului – https://www.facebook.com/events/383038568743961/.

Vreau sa inchei prin a le multumi mult fetelor pentru invitatie si experienta oferita, totul a fost realizat ca la carte, iar pasiunea cu care au vorbit despre universul parfumat este coplesitoare!

Ne vedem la expozitie!

D.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s