Explore Romania – Part 1

Majoritatea dintre noi, atunci cand vine vacanta, suntem tentati sa cautam destinatii cat mai indepartate de tara noastra, fapt ce se datoreaza de mult ori nepromovarii spatiilor pitoresti ce te lasa cu gura cascata. Cu cativa ani in urma m-am hotarat ca cel putin o data pe an sa imi dedic o parte din vacanta descoperind noi meleaguri romanesti, vizitand colturi ale tarii ce merita vazute.

Asadar, inceputul lunii august m-a gasit anul acesta in Tara Hategului, judetul Hunedoara. Aceasta zona este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bogate din punct de vedere istoric, adapostind atractii turistice precum: Castelul Corvinilor; capitala fostei provincii Dacia, Sarmizegetusa sau cetatea Devei. Pe langa privelistile minunate oferite de aceste obiective, atmosfera si aerul proaspat te incarca cu energie pozitiva transpunandu-te in timpuri de poveste. Mai jos voi lasa un mic review ce contine impresile cu care am plecat de la fiecare  loc mentionat mai sus si cateva poze pentru a va face o idee despre cum a fost aventura mea din Transilvania. 🙂

First stop: Castelul Corvinilor 

Desi o simpla poza vazuta pe net m-a adus aici, cu siguranta n-am regretat. Inca de cum intri in curtea castelului cladirea sa impunatoare in stil gotic te transpune intr-o atmosfera cu adevarat unica.

In interior se regasesc numeroase camere ce adapostesc obiecte cu poveste, de la sabii si armuri medievale la simple obiecte de cult, ce abia asteapta sa fie descoperite si sa dezvaluie legenda castelului. Acum ca te-am facut curios iti spun ca e cu siguranta un must see ce nu merita ratat!

Second stop: Sarmizegetusa

Inca din clasele primare auzi despre faimoasa capitala a Daciei, Sarmizegetusa si cum aceasta era unul dintre cele mai faimoase orase de pe vremea dacilor si a romanilor. Ruinele acestui oras sunt printre singurele legaturi cu aceea perioada si ofera o mica calatorie in timp ce ne dezvaluie cum traiau stramosii nostri si cum era structurat centrul cultural/financiar/istoric al Daciei.

Fun fact: in ciuda faptului ca mare parte a orasului  a fost distrusa integral, teritoriul pe care a existat Sarmizegetusa este incarcat energetic, emanand pe langa istorie si energie pozitiva.

Third stop: Cetatea Deva

Un lucru ce mi-a placut tare, tare cand am vizitat aceasta cetate a fost drumul propriu-zis pana la ea, mai exact calatoria cu telecabina. Aceasta este singurul ascensor inclinat din Romania si urca 160 de metri prin padure pentru a oferi accesul catre cetate. In timp ce eram inconjurati de o mare verde, telecabina ne oferea o panorama minunata a orasului Deva.

13978271_1127470207314931_1011670055_o

Odata ce ajungi sus pe langa privelistea uimitoare, vei observa spectaculoasa evolutie a vegetatiei ce a pus stapanire pe mare parte din zidurile cetatii.

Daca calatoria si istoria sunt unele din principalele tale hobby-uri, aceste prime 3 atractii trebuie sa se regaseasca in vacantele tale viitoare!

For part 2, stay tunned!

Love,

D.

Advertisements

One thought on “Explore Romania – Part 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s